PapAn iTam

cinta itu memang indah...
cinta adalah segala-galanya
tapi cinta pada ibu bapa dan pencipta
itu lebih indah....

Wednesday, August 10, 2011

epy besday mama..

mama..
selamat hari lahir
semoga mama panjang umur dan dimurahkan rezeki
sentiasa kuat dan tabah untuk membesarkan kamii...

sayang mama.........

"I might not know the pains you went through to make us what we are. But, what I know is that we all love you. May God bless you with love, care and warmth. Happy Birthday, Mama"

Friday, July 22, 2011

Because I'm so stupid and such a fool
My eyes don't see nobody but you
Even though I know you love someone else
You could never know the pain that I felt

You'll probably never have a dream of me
And I know I'm in love all alone
That's why we don't really have memories
In the end, I'll make them all on my own


Bye, bye, never say goodbye
Even though it's not me by your side
I need you , I just can't say it but I want you
I cannot stop wishing for you

Monday, July 11, 2011

manusia ni mmg xpernah puas...
bersyukur...

betol takk
memang aku akui aku rindukan sekolah perserai
tempat 1st praktikum aku

but as a future cikgu
tak boleh nak banding2 kan..tol tak
even ahli psikologi pun
ckp yang murid terdiri daripada pelbagai aspek kecerdasan...

eq mereka pun xkan pernah sama
persekitaran pun lain2...

memang last week aku agak down
down dengan murid2 yng ak sendiri susah nak control

salah aku sendiri gak kan
so,
insyaallah
minggu ni...
setelah aku refleks diri aku sendiri

aku akan buat penambahbaikan
aminnn.............

moral of the day :- jadikan kegagalan sebagai mangkin untuk lebih berjaya :)

Wednesday, July 6, 2011

a DaY wIF sys..

kalo plannn
memang xpernah nak jadi kan
hehehehehe..
dapat gak aku kua ngn adik aku sorang

cian die...
dapat kakak yang bajet taw jalan...
hahahaha...padahal..haram...

sory ek ecah
da r tu...bile nak balik baru amek pic...
xpe la dik..
adik selekeh2 pn...comei gakkk
ahakz....



hahaha..kantoi pegang kunci bilik



love ya...
damn..misz so much ini boodaks....

Saturday, May 7, 2011

who should i love

org yg plg aku syg ialah
MAMA!!!!!!!!!!!

Ma,
slmt hari ibu,syg sgt2 dkt mama
mama la ibu,sahabat,teman yang paling setia

along syg sgt2 mama

selamat hari ibu mama

Friday, May 6, 2011

praktikum 4 minggu da abis

cikgu rindu dengan anak2 murid cikgu
kelas 6 juara ,jaya , jaguh ngn johan...
rindu sgt dgn telatah anak muridku
cikgu...ni macamne..xpaham larrr
hahahaha...
kamu semua ni...
macam2 la.......
syg2 sgt2........

exam pun xlama lagy
sdty la suhaila......

Wednesday, March 23, 2011

saya da jadi cikgu...

hahaha
tajuk post nak gempak jer...
padahal praktikum 1bulan jerk

1st day- adoyai...saya dapat tahun 6 kh...4 kelas, 8 masa...
(xpe2 badan aku besar... gerenti dak2 ni takot)- berkata dalam hati

2nd day- masuk kelas ....
wat muka ala2 gengster..bonzer( betul ke spelling ni)

tapi.....
haram...
langsung xtakot......
xcukup besar ke cikgu ni....

hehehe..3rd day...
hope 6 juara memang juara dihati cikgu
sayang kamooo semua..........

Friday, February 18, 2011

kawan...rindunyer


tapi terus-terang
aku rindu ngn kawan2 sumer...

aku nak post pic..tp gambar2 tp bnyk gmbr xde n ilng..

insan yang paling aku rindu.....

syazana aida...mcmne la aku leh rapat ngn ko kan..pelik....

siti nadhirah-asyek xjadi je nk jmp ko

izzati- aku rindu ko...seyes :'(

izni-hahahaha..aku rindu ko..slalo gaduh soh mkn ubat...aku nak g jb lagy tp tkt krg bz laaa..

kenat,eya,feeza,efa,bella,tan2-eeeee rindu sgt2 ngn dak2 tulip...

kawan2 sekolah bbst
dila- always with me
atin,eka,dyda,pka-korg tenggelam timbul la
peah---teramat2 ridu ko..tp ko mcm da lupekan aku :(

lastly..
aku rindukan sgt2 kawan ipg aku
kiter da xmcm dulu kan...

amal- ko slalo komen blog aku dulu..sory :'(
ikin-ko da xdtg bilik ak da...
farah,wanie- rindu gelagat korg yg mcm bawang merah n putih dlm magika
tnah- ak rindu sgt2 kiter yang dulu...
gule2-xtaw knp..tp der..enth r....

huhuhu...sedeynye...
kdg2 kiter xkan sedar yg mereka ni la kekuatan kiter
smpi kiter sumer kehilangan sesebuah persahabatan
walaupun 1000 kali maaf xkan dpt menebus kemanisan persahabatan itu kembali

Tuesday, February 15, 2011

2 taun arwah tinggalkan aku....
teruskan perjalanan yang penuh liku ni
tanpa dia
walapun penuh dengan duri,
menyakitkan,membuat aku sering berputus asa,

namun..

satu benda yang aku pelajari.....
sebenarnya seseorang itu tak pernah MATI ataupun MENINGGAL...
ya...
mungkin dia tinggalkan kita pada jasadnya...zahirnya...


seseorang itu takkan pernah mati kerana dia sentiasa hidup
dalam hati setiap orang yang mengenalinya...
org yang menyayangi nya...mencintainya
walaupun org itu hanya mengenalinya sekejap sahaja...

segala ingatan dan kenangan tak boleh dipadam,
dan berbekalkan sisa-sisa kenangan itu.
aku masih boleh meneruskan perjalanan ini......
menempuhi segala cabaran...
insyaallah

al-fatihah...
semoga roh b tenang di sana.

Tuesday, January 11, 2011

lagak erk..

org len masing2 da update blog...
yg aku ni malas sgt
tak tahu la naper

tahun baru....
masuk2 sem baru de lecture tegur
muka aku muker BERLAGAK
hahahahaha.....
dude,babe,,,
yeke wei...
muka LAGAK erk????

entah la...
tapi teguran bek atau buruk
kiter kena terima
rite??
so...
suhaila....sila2 la senyum2 kan diri anda

tapi nanty org ckp giler lak...
pe2 je r...
nak satisfykan org mmg susah...

Monday, November 15, 2010

150 juta kali

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"
"Saya kenal sayang saya..."


Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua...

Tuesday, November 9, 2010

adOi..suhaila..

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku
Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi


naper ni....exam tadi leh wat kan sue...
tapi xtaw r naper biler bangun dari tdo( hahaha..kantoi2 pas blk exam tdo)
rase teringat sgt2..seyes sgt2
sedey sgt.....kenapa ni...
suhaila...
da setaun lebey kan...tapi kenapa ni...

if i can back to past....
kaseh nak gtaw yg kaseh syg dkt b...
kaseh rindu dkt b.....
kaseh xkisah kalo nak pakai semua warna pink even kaseh xsuka pink..tp sbb b suker..kaseh xkesah..

tapi
semua tu mustahilkan....
kaseh da janji xnak sedey2 da..
tapi kadang2
entah la...

al-fatihah b..semoga b tenang disana

Saturday, October 23, 2010

21...hilang da angka 0

epy besday to me..
epy besday to to me
epy besday to me

hahaha
xde org nk nyanyikan
bia ak yg nyanyi k...

21 da umur aku
makin bnyk tanggungjawab yg ptt aku pikul
hehe....

terharu sgt
rmi kawan2 yang wish dkt fb
rase epy

even org yg tersyg xdsampingku...



Wednesday, October 20, 2010

untidy giler

sigh
entah la
lately rase messy sgt2..untidy
sumer benda la tak kena
ahakz...
even aku ni mmg xbaper nak tidy kan
hahaha
tapi ni lagy teruk
adoi....
exam xlama lagy lak....
ades.....
adakah ini tanda2
3 hari lagy...
bakal menjejakkan kaki ke alam
21
hahaha
21 wey....
da banyak umur tooooo...
mkn besar tanggungjawab......
(eceh padahal nk bg taw bday xlama lagy)

tapi...seyes...
mmg untidy..
plz sue...
matured sket

Thursday, September 23, 2010

x sangke....

Smpi aty ko kan
kalo x kantoi....ak xtaw pe ko wat kan
aku bagy ko guna..
ko slh gunakan kepercayaan aku kan....
smpi aku sendiri yang kena

ko too ak da anggap kawan baik aku....
aku ingt ko pn pikir macam tooo
da kantoi pn ko xnak ngaku lagi


sampi aty ko kan
ko taw cmne aku syg die
da tiga taun ...
ko ingt kejap ke

Followers