PapAn iTam

cinta itu memang indah...
cinta adalah segala-galanya
tapi cinta pada ibu bapa dan pencipta
itu lebih indah....

Thursday, November 19, 2009

i will miss u mia...

erm..

hari ni last day 4 dis sem



esok aku da balik da...

balik umah....

dok umah..makan,makan,makan...mangan

dan badan ak bertambah besar r (camne nak kurus ni)



dan sem ni mak da abeh tender dekat cafe...

so next year org baru dekat cafe



erm...

ak da dok maktab ni 2 taun setengah....

dan selama 2 ak ngn mia...(anak k.peah,(kakak cafe) )

mia lahir lebey kurang time ak masuk maktab



ak nak post pic mia..tapi

wifi maktab x mengizinkan...

huhuhu :'(



dan aku dapat family angkat dekat sini

mak,ayah,kak peah,abg ajul,acyd,pda n maman...

sayangnye nak lepaskan semua kenangan ni...

xpe ak blh g parit raja...tapi jauh r nak g....



and especially mia...

anak kak peah...

aku slalo bawak nek bilik dary die 8 bulan sampai die 2 taun lebey~



tady

aku main ngn mia n adek die ayish,,,

siap joging same2 ngn mia n k.peah..pusing2 satu maktab

sedey nye...

mia..nnty jgn lupe cik cu tau...

mia r yang wat cik cu hepy biler cik cu sedey...

mia gak yang wat cik cu senyum biler cik cu da xde rase nak senyum

mia.....owh mia...

cik cu sayang mia taw...



mak,ayah,kakak,acyd,pda n maman

thankz sebab anggp sue macam family sendiri

Wednesday, November 18, 2009

exam da abih~

yeay....
at last exam da bih gak~

so...
thankz k semua yang tlg ak di kala stdy
yang pujuk ak stdy (thankz sgt2 :)) )

skang ni...
nak kms bilik lak
pas2 balik
erm....
balik,dan bawa aty yang lara~

Sunday, November 15, 2009

hehehe..renungkanlah..

post ak yang lepas mendapat komen yang paling panjang skali..

hehehe

room8 aku yang bagy teori ni

wei...ko nak masukkan dalam buku ip ne ni

pkk,mab pilih r wei.....

so ni teori yang dia simpulkan:



TEORI KOGNITIF + SOSIAL = KOGISIAL

NURUL FATINAH HALIDEH

KAJIAN SOSIAL CINTA MELALUI KOGNITIF

difahamkan bahawa melalui teori ini ialah :



1) cinta tidak bergantung pada paras rupa- ini kerana paras rupa tidak memberi gambaran apa2. setiap pandangan individu berlainan. sebagai contoh ada yang mengatakan bahawa mawi 2 handsome.tetapi bg saya muka mawi 2 macam lalat tengah buat langau.



2) cinta bukan terletak pada gaya- gaya mahupun ciri2 seseorang itu tidak memberi gambaran apa2 tetang cinta. menurut teori ini jika mencintai seseorang kita harus menerima buruk baiknya dan berasa bahagia disampingnya



.3) cinta bukan pada duit- amat salah sekali bercinta dengan memandang bape kad kredit yang pasangan kita ada. berapa wang simpanannya. ini amat salah sekali.dalam teori ini menyatakan lelaki dayus jika bercinta dengan bergantung duit perempuan manakala perempuan murahan sahaja bercinta mengikis duit lelaki.cantik x pon....



4)cinta adalah penyataan hati- cinta akan lahir dari hati. oleh itu, jika kita menerima seseorang bermakna kita terima dia seadanya dengan ikhlas hati kita. kita tidak akan bersungguh- sungguh atau sanggup merendahkan ego kita jika kita tidak menyintai seseorang dengan sepenuh tulus ikhlas hati kita.



kesimpulan:-mencintai seorang bukan dari paras rupa-

mencintai seseorang bukan dari gaya atau kedudukan.-

mencintai seseorang lahir dari hati yang ikhlas.walaubagaimana pun...

-cinta bermula daripada pandang pertama kita bersua.(xkisah klu dah 10x couple.klu dh jumpe yg lain pandang kali pertama gak

-dari pandangan pertama kita akan tertarik denan seseorang.-antara faktor2 tertarik minat pada seseorang ialah:-perwatakkan-sikap-gaya-paras rupa-budi bahasamelaui teori ini, anda harus fahami dengan jelas dengan apa yang dikatakan teori cinta dengan faktor pandang pertama.selain itu, tidak salh kita berubah demi seseorang malahan salah jika kta tidak dapat sifat semula jadi seseorang (jangan terlalu mendesak untuk mengubah sesuatu setelah lama berkenalan atau setelah lama bersama) kerana keburukkan seseorang itu, terdapat juga keburukkan kita yang lebih dasyat dengan apa yang kita lihat pada dirinya...









fikir- fikir kan lah....



thankz tinah...maybe ko boleh jin maslow,pavlov sumer...

tapi pe yang ko cakap 2 aku setuju..

perhubungan x boleh dipakse

kalo x,x menjadi

so kena ada motivasi instrinsik(dari dalaman)

hehehehe
xsalah kan
kalo menunggu

Saturday, November 14, 2009

~

ak xtaw nak letak tajuk pe
post ni agak jiwang sket...
kadang2 kala kite tak berani nak meluahkan
perasaan kite sendiri..
macam2 andaian...
mungkin kite bkn untuk dia
mungkin x serasi....
erm...
ak pn cam2 gak...
tapi macam ne kite nak tau kalo kiter x mencube
kite terima segalanya mengenai seseorang tu
apabila kite da sayang dengan die...
betul x???
kerana kite saling melengkapi dan memerlukan...

tanpa keberanian,mimpi dan cinta x bermakna
i wish i can make u happy...

Sunday, November 8, 2009

betul atau tidak

kite sume da di maklumkan ngn citer
ustaz naik antu...
lagi2 x-tikl...
erm
1st
bkn ustz j..ak xtaw ustz yang ne
lupe nak tanya sumber aku..
lagy satu

benda dalam paper ni
da banyak tokok tambah'
bkn belasah
tapi cam x-cident r
jadi x sengaja

betul atau x
ak tak tau...
tapi sumber ak boleh dipercaya (ye kot)~

Saturday, November 7, 2009

ustaz naik antu...

PUTRAJAYA: Kesabaran seorang ustaz terhadap sikap anak muridnya yang dipendam sejak
enam bulan lalu tiba ke kemuncaknya kelmarin, apabila pelajar tingkatan lima itu mendakwa
ditumbuk beberapa kali oleh guru agama terbabit menyebabkan keningnya terkoyak dan berdarah.Sebelum kejadian, pelajar yang hanya mahu dikenali sebagai Farouk mendakwa dipanggil ustaz berkenaan yang juga guru disiplin sekolah sebaik selesai perhimpunan pagi.Bagaimanapun, ustaz itu didakwa hanya mendiamkan diri menyebabkan dia berjalan terus ke bilik darjah bersama rakan lain.Namun, ustaz terbabit yang memegang sebilah gunting mengikut mangsa ke kelasnya sebelum ‘mengamuk’ dengan menendang beberapa kerusi dan meja serta menarik bahu dan menumbuk Farouk, kira-kira jam 7.45 pagi.Kejadian hampir lima minit yang disaksikan rakan sekelas mengejutkan mangsa yang tidak dapat berbuat apa-apa sebelum cuba menyelamatkan diri dengan berlari ke pejabat pengetua bagi mengelak terus dibelasah ustaz berkenaan.Pelajar Sekolah Menengah Teknik Cheras itu, mendakwa dia terkejut dengan tindakan melulu guru agama itu yang memukul tanpa sebab sebaik selesai perhimpunan pagi.Menurutnya, dia kembali ke kelas bersama rakan apabila ustaz terbabit hanya berdiam diri selepas memanggil namanya pada perhimpunan pagi itu.“Ustaz kemudian memasuki kelas melalui pintu belakang dan menendang beberapa kerusi selain mengarahkan rakan kelas lain beredar ke tepi sebelum menarik bahu dan menumbuk saya bertubi-tubi sehingga kening kiri berdarah.“Saya terkejut dan tidak dapat mempertahankan diri kerana kejadian berlaku terlalu pantas dan hanya menyedari kening tercedera apabila darah meleleh di pipi sebelum cuba berlari menyelamatkan diri,” katanya ketika ditemui Harian Metro di rumahnya di Taman Desa Makmur, Sungai Merab, dekat sini, semalam.Farouk mendakwa ketika melarikan diri ke bilik pengetua, ustaz terbabit sempat memekik dan mencabarnya melaporkan kejadian itu kepada ibu bapanya.Dia kemudian menggunakan telefon di bilik pengetua untuk menghubungi ibu bapanya yang kemudian bergegas ke sekolah bagi mengetahui kejadian sebenar.“Saya dibawa ke sebuah klinik swasta berhampiran sekolah oleh guru bagi mendapatkan rawatan,” katanya yang masih trauma dengan serangan mengejut ustaz terbabit.Anak sulung daripada empat beradik itu berkata, dia tidak mengetahui punca ustaz itu menumbuknya, tetapi pernah mendengar guru agama terbabit mengeluarkan kata-kata sinis terhadapnya.“Apa yang saya tahu, ustaz sentiasa meluahkan kata-kata sinis seperti ‘kau tak akan lulus SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) tahun ini dan gelap masa depan kau’ setiap kali berselisih dengannya.“Memang saya sedih apabila ada guru seolah-olah mendoakan kegagalan anak muridnya sendiri,” katanya yang akan menduduki peperiksaan SPM, pertengahan bulan ini.Difahamkan, sebelum ini, beberapa rakan mangsa turut mendakwa dipukul ustaz terbabit, tetapi kejadian itu tidak pernah dilaporkan kepada ibu bapa atau pihak sekolah kerana tiada bukti kukuh.Sementara itu, bapa mangsa, Rohaizin Sulaiman, 46, berkata dia dan isteri kesal dengan kejadian selain bimbang dengan keselamatan Farouk, lebih-lebih lagi apabila memikirkan peperiksaan SPM semakin hampir tiba.Menurutnya, dia sedih apabila ustaz yang sepatutnya membimbing anak muridnya sanggup bertindak di luar batasan dan bimbang kejadian sama akan berulang.“Saya memberi kepercayaan penuh kepada guru untuk membantu dan mendidik anak-anak, tetapi jika ini yang berlaku sukarlah bagi kami mempercayai mereka,” katanya yang juga seorang kakitangan kerajaan.Rohaizin berkata, dia juga ingin mengetahui kesalahan dilakukan anaknya sehingga diperlakukan sedemikian rupa.“Sebagai ustaz, menjadi tanggungjawab untuk menegur pelajar mereka jika ada perkara yang tidak baik dilakukan pelajar dan bukannya dengan menumbuk pelajar terbabit sehingga tercedera.“Walaupun ustaz itu ada meminta maaf di depan pengetua, guru hal-ehwal murid dan warden sekolah, saya tetap membuat laporan polis untuk keselamatan anak saya,” katanya.Rohaizin berkata, dia membuat laporan di Balai Polis Bandar Baru Bangi, dekat sini, petang kelmarin.“Saya bukan berdendam dengan ustaz itu, tetapi sebagai pengajaran supaya kejadian sama tidak berlaku pada pelajar lain, pada masa sama mengelak guru mengambil tindakan luar batasan terhadap pelajarnya,” katanya.Sementara itu, jurucakap Balai Polis Bandar Baru Bangi, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berkaitan kejadian yang membabit pelajar terbabit.

Wednesday, November 4, 2009

KaLau Lah...

kalo lah .....
ak kaya...
aku nak beli sume benda aku suke
kalo lah...
ak banyak duet aku nak beli menan banyak2
kalo lah
aku kurus...
ak nak beli baju ni :)) (hahahaha...)
ni sume kiter slalo cakap masa kecik2

tapi skang
kiter da semakin dewasa...
kiter semakin matang
semakin di uji dengan dugaan dan cabaran...
dan kalo lah
ak x perlu hadapi ni semua...

kalo lah hidup ni macam sekeping kertas
boleh conteng,padam....
kan senang
aku nak padam semua yang sedey
dan tinggalkan yang hepy...
tapi.......

Monday, November 2, 2009

just let it go

kalo lah benda yang kita cakap
senang nak lakukan...
erm
perpisahan tu mmg pahit untuk diterima...
Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada hent
ikaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia...

Tuesday, October 27, 2009

sweet 20

ahakz...

23 hb yang lepas it my besday

ok...

ak tau da late sgt aku post..

bkn pe,aku xde r bz sgt pn (sket jer)

just tension ngn maktab ak skang...bukak pe je

kena blok..kena r refresh beribu kali........

hurm~

laGY pun...time besday aku,jiwa kaco sket..ye r

macam da sampai seru jerk kai broadband....

hahahaha...

k r,ak nak berterima kasih kepada sumer

yang wish besday aku

yang awal ke

yang lewat jer

its ok...

yang bagy present lagy r thankz

hehehehehe...

cume i-phone jer aku xdpt2 lagy...

thankz k kawan2

yang wish...

syg kamo~

Tuesday, October 20, 2009

thank u

post ni istimewa untuk
cik norashikin rahmat.....

even kami ber2 x pernah berjumpa,face2 face
hanya ikatan melalui bloging jerk...


ak hepy sgt sebab slalo ak nye post hanya
beliau yang rajin coment :))
walaupun aku jarang coment die nye post...sorry :0
dan slalo suport aku...
thankz ikin

rasa teringin sangat nak jumpe dengan kamo...

last but not least
thank you
for always putting a smile
on my face when
i was down..
ahakz~

get well soon mija

erm...
malas betul rasenye nak g kelas balik
even cuty sekejap jerk...

weekend yang lepas ak balik
mama celebrate besday aku
sal besday aku nanty mama xde
so celebrate ngn ayah,mama n adik2 aku
thankz mama
luv u so much

tapi...
cian member aku rumiza
best frends ak sejak kecik
dia pn lahir bln 10
die kena operate
sal ade keumbuhan dalam perut......
ak pn xtaw memule...mama yang gtaw
2 pn mak die gtaw

mija...
aku doakan ko cepat sembuh k
aku tau ko kuat...

Wednesday, October 14, 2009

SeRaBuT~

erm....
sedeynyer...
lagi bape hari lagy nak besday aku
tapy aku da macham x de mood nak celebrate

every year
aku paling tunggu besday aku

tapi this year,
without u,
erm.....
cam lost je
sume benda wat x jadi

huru-hara jadi...
ngn macam2 benda jadi
sedey.....sangat2
org salah anggap lagi.................................
tah r

salah ke aku jadi camni
ngada2 sangat ke aku?
aku just nak besday aku
ada org yang ak syg bersama2 ngn aku.

Monday, October 12, 2009

TiNaH Da 20!!!!!!!!!!!!!!

ok...
semua ikut cikgu nyanyi k
allah selamatkan kamo....2x
allah selamatkan nurul fatinah
allah selamatkan kamo....
ok
lagi satu lagu
selamat hari jadi...2x
selamat hari jadi tinah....
selamat hari jadi

da2...
klo nak nyanyi lagi
tukar je versi
omputih,cina and..semua r
one malaysia...

hehehe
tinah
hepi besday...
ko da 20 tahun
hehehehe...da tue
kalo 21 BAPAK KO KASIK NIKAH KOT
hahahaha......

tinah...
special wish 4 u
hepy besday,
semoga ko panjang umur n murah rezeki
thankz 4 be a good friends,
chayunk kamo!!!!
know what,
bape lama kite kenal n kawan
itu tak penting
itu bukan kayu pengukur untuk menentukan
keakraban atau kebest frendan...
ko salah sorang teman yang plg rapat ngn aku

so,
hepy besday tinah
thankz sal tahan ngn perangai ak ni yang
cam tah hape2 jerk....
erm..
adiah ko
nnty erk
hehehehehe

Wednesday, October 7, 2009

down~

huhuhu
saper pernah g downtown?
dkt ngn skola ak dulu
tikl....(rindu nye zaman sek) & mpp sek 2 :)) n kawan2 ak...
erm..
act pernah x korang rase down..
ye r...
org 2 berharap sgt2 ngn korang
tetibe korang x dapt tunaikan or bantu die
perh,,,,,,,,
serba salah wei....
seyes~
ak xtaw r..tapi 2 r ak rase
sory sgt2..bkn sesaje..
tapi da try macam2 da...
ak serba salah sangat.........
huhuhu :'(

Monday, October 5, 2009

pLZ r...kite BKn BdK2 aGy K...

eeee.
pe korang rase if
kowang just dok dediam...
tetibe
kowang dapat sms
yang berbunyi...
plz....leave HE alone,he's mine now!!!!
or....
tolong~ jgn kacau die!!!!!!!!!!!!
ok....
kalo ak ter'kaco' or ter anything r.....
its ok...
plz accept my sorry
but
nie da kes lebey nie wei
kalo biler ak wat bodo....
boleh lak
ko balas
'eh,cakap syg sgt ARWAH pakwe ko,
yang gatal2 kaco pakwe aku saper soh'
(tulisan yang aku tulis ni sama cam msg ak dpat)

ok...
cik adek ku yang berdarah muda(cpt marah r konon~)
aku taw ko ni in love with him
n ko konon2 nya sayang sgt ngn die kan....
dan takut aku RAMPAS kan...
so,,
pe kate ko simpan pakwe ko 2 dalam poket elok2....
puas aty ko???????

ko nak cakap aku...boleh~
manusia sumer wat kesalahan kan,,,,aku pn da mintak maaf..
tapi yang ko nak babit
orang yang dah takde sape soh.......

lagypun sape carek saper..'ada ak layan'..
kalo ko wat pale angin ko x tentu pasal 2....
sape pun x tahan ngn ko..ok!!!
and for HE....
jaga awek k...

kalo die tak boleh ko da best frends...
so,
paham2 k...
ak x suke dituduh2 x tentu pasal...
and
LEAVE ME ALONE...
I dont want wasting my tears,....
im trying 2 be a strong person....

and cik adek...jgn risau...
kalo da xde saper pn...ak xkan rampas ok...
dats not me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
and 1 more thing,kiter bkn bdk2 lagy
nak sound org xtentu pasal,marah2.....

Friday, October 2, 2009

Hantokkk PaLe DkT dInDiNG skang..

eeeeee...
wahai ipgm ktho ku sayang
nape ni.....

pic2 di entry ni menunjukkan keaadaan aku skang....
pergh.........
sesaknye,,,,
macam jalan2 dkt kl...

minggu depan,
hari khamis aku de amali landskap......
jumaat 2 lak test math....
perh....
rilex r
pas2 sabtu lak seminar big....yang ak lak tah sesaper pilih jady s/u......penat tueee....
minggu dpn lagy lak
ktp.....
huuuhuhu


ini macham...
wa boley penin wooooo
manyak kileja.....
manyak hal.....

yang ak pelik 2..
sem ni lak
semua test nak awal2...
da r 2
pay attention untk pengumuman slps ni
adalah dimaklumkan bahawa......
21,22, dan 23
adalah amali pj...
nampak x...
23....
my besday
ni rase nak nngs je ni
cpt pujuk ak...bagy i-phone..cpt!!!!!!!!!!!

HaPy BeSDaY iRA~

hari ni
2/10
besday adek ak...
nur syahirah...
adek ak yang bongsu skali....


ira..along nak wish ni
hepy besday
sweet 9....
nnty along beli adiah k..
pgy tady ak coll
semangat btl die angkat
ye r besday gurl...
erm...
nak bagy adiah pe erk...
blh tlg bgy idea x???


nie r die ira......
dekat bawah ni sumer pic2 ak ngn die
cam bese ...
mesty ade pic aku.... :))





ira....kamoo makin besar..
along makin tua :((
so,
dear,
hapy besday
luv u so much


Thursday, October 1, 2009

tak KiRA...nAk Gak....

Boldeeee...
nape la banyak sangt benda dalam bulan ni....

1st...
amali landskap next week...
sepatut nya
next week lagy...

tapy de ktp
lak...eee kejohanan trek dan padang....

pas2...
tetibe tady masa kls math...

lect ak ckp next week
test...

perh....
pe nie wei...
xkan r..
tetibe je sume ni


tak kira....
walau macam ne pn
ak mesty balik or g jalan2 ke or pe2 je

time besday aku...
ye r
ak da 20 tahun
da makin tue wei....
da xde belas2 da

Jgn BaCE....bahaya~

hehehe...
KAN DA KATE JGN BACE...
SO SKANG...JIKA ANDA TIDAK MEMBERI HADIAH KPD TUAN BLOG INI
ANDA AKAN DI TIMPA MALANG... sebarkan kpd 20 org...
hahahaha...
post berantai...


aryni ak bangun dgn smgt giler~bkn sebab nak g kls
tapy sebab da masuk bulan 10
hari ni 1/10
esok 2/10 besday adek aku yang plg kechik skali
syahirah....
ckp sal besday ni...
ramai yang lahir bulan 10
dila,tinah,kuci,fiq,yusri,mija,rahman.......
and last but not least

23/10
nursuhaila binti mohamad zaini.......
aku la orangnye

so......;
skang ni korang da taw besday aku kan
so ader bape minggu lagy
untuk kumpul duet
n beli
hadiah untuk aku...
ak nak i-phone je
hahahahaha :))
so,,,sape da bace 2
paham2 je r erk...

Tuesday, September 29, 2009

SoRY 4 being late


hehehe
aku di tag lagi oleh sahabatku...cik cikin
thanx k 4 award..
Apa yg perlu dibuat:
Put this badge in your awesome blog
Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
Make sure you put the recipients' names here, along with their links
Let them know about this
amalina member aku dekat maktab ni...kami da berkawan sejak mule masuk maktab ni...
da sering merapu benda2 yang merepek jerk.
dekna my lovely junior..hehehehe..hope u have time 2 answer my tag dear...
ishiko junior aku gak dekat ipgm..slalo meluahkan rasew bosan die dok dkt maktab ni....
ryu sahabat dary ipgm.
kak peah kakak aku yang merupakan hot mama..skang nie pening pale melayan telatah anak2 die yang semakin membesar..hehehehe..
muaz rakan bloging yang baru aku kenal gak..and for sure award ni xde kaler pink k..
izni hehehe..kawan aku masa tikl...aku slalo marah die sebab tak makan ubat,,,die pun sama gak marah aku x makan ubat..last2 due2 x makan...suker layan aku biler aku merepek tak tentu arah..hehehehe
rahman kawan kelas masa dekat tikl..hehehe..aku xtaw r die jawab atau tak tag aku ni...
green sahabat bloging yang sangat baik hati..bagi aku kad raya siap dapat gift yang chomey lagy..thnx..saya gantung hadiah kamo di mp4 saya...
fiq die nie member aku dary ipgm kti..member tuka2 soklan spot...die baru je ber bloging...so,ak bagy ko award ni k fiq..ko terpengaruh ngn aku erk bloging ni...
tag kedua; soalan-soalan cepuemaslah::::::::::
1. rumah idaman :-pe2 je asalkan aku boleh berteduh and selesa,xde r nak bermewah-mewah.. 2. kereta idaman anda?-kereta idaman???kalo mengidam pun..xdpt nanty susah..org tua2 kata nnty anak lahir air liur meleleh..hahahaha(ok stop merepek sue)
3.handphone idaman anda?-i phone(kalo ni ngidam xpe:0 )
4.awek/bf idaman korang?
-erm...ni lagi payah kalo ngidam ni..berat ni berat...hehehehe..belum terpikir lagi...
5.tempat yang ingin anda kunjungi
oooo..manyak ooo...dalam malaysia pun x abih pusing lagy..johor pun sama..jb pn aku x abh pusing..hehehe..asyek2 jb...
ak nak g ne2 je asalkan tempat2 ader view yang cantek n ak ni cam minat gak r ngn aktiviti dasar2 laut...scuba..so,tempat yang de laut kot..tapy cantek taw..buruk xnak....

pEnAwarku..KaMOO sudAH dewasa

27/9/09
besday member aku
since dari aku primary skooll
peah..(syifa)
yang bermaksud penawar~memang sesuai name 2 ngn ko....
bakal doktor,,,so,,biler aku sakit ko ader kan...

peah,
act aku nak post awal lagy
tapy masa tak mengizinkan,,,,hahahaha...
so,
aku post je r hari ni..
hapy besday dear,
ure 20th now...
xde belas2 lagy
hahahaha....
aku doakan semoga ko panjang umr n murah rezeki....
jadi doktor cepat2 taw...
erm..
sorry k..aku xde pic die
ye r..
dulu masa sekolah gedik...xnak amek gambar
da besar ni
bnyk lak gambar ko..
tapy aku xde..so aku xnak letak :))
da r...
ak datang raya ko xde umah
sedey wei~ :'(
ok r...
peah hepy besday...
adiah nnty da kawen ak bagy k...
hahahaha...
thanx coz jady kawan aku yang baik,setia,
n even sometimes aku ni annoying sket(plz...jgn nafikan,xpyh jaga aty akU)...
last but not least...
hope all your dreams will come true.....
aku 1st wish kan...hehehe
tyapy aku org yang last ko coll
how come u..

Wednesday, September 16, 2009

SaLaM aiDiLFitRI...

~SIGH~
at last..sume asgmnt da setel,
just tinggal landskap jerk
tapi 2 lepas raya nye citer :))
esok da balik wo!!!!
punye r bz dis pose,sampai nak blk umahjmp mama x dpt,
nak jumpe mak dkt dkt cafe pn xleh....
naseb bek r tady
ak curik2 masa jumpe mak..
tu pun kejap jerk ~

so,
ak nak ucapkan selamat hari raya
maaf zahir dan batin kepada semua
kawan2,rakan2,sahabat handai...isk..sume r
yg mengenali ak secara langsung @ x langsung...
ak act nak beli kad raya,
pos dkt kwn2...best owh.....
macam dedulu..ak tunggu kad raya dkt umah...
so..
da xsempat ak just post dkt blog je k
len kali,kalo de masa ak pos :)



besh kan klo jady budak2 balik
xpyh pikir asgmnt
malam2 men bunga api jerk....



ada 2 jenis kad dkt ni
korang pilih r erk.......


ucapan salam lebaran ni untuk org2 yang amat aku sayang...
my family(mama,ayah,ika,nana,ira)
my 2nd family...(mak,ayah,kak peah,abg ajol,pda,acik,aman)
my dearest friends....
peah,fara,along,angah,alang,kechik,ucu...
kenat,eya,fyza,bella,tan2...zety,izni,ustad,ubai,lya... n rahman...best click ak dkt tikl..(kamo x jady follower sy..majuk ni)...sory tertinggal nama...saya tau kamo merajuk,,,sowie ye :))
tinah,ikin,amal,wanie,fara,dekna,ishiko
gule2,lyn,fiq,izat
and last but not least
my lovely follower
thnx ya!!!!!!!!

fiQ

mohamadazhan

Fara

aryaya11

ishiko

muiz

norashikin rahmat

1Malaysia Blogger

nasuha ahmad helmi

green

♥ Cik NaD ♥

WAN MUHAMMAD ALIFF

ahsfantasy24

memoribilia

Deqna

ayisy

roOm8 suE (tiNa cAntIk)

shazmida

mrsshazlan88

PBM

no_name

fara zahiera

. . . h u s n a . . .

amalina wahida

ku arif

thx taw coz jady follower saya
i really appreciate it
so
salam lebaran
hohoho
balik kampung...
dtg r raya umah saye :))

Tuesday, September 15, 2009

MaNiPuLaSi aLaTan...

malas..malas..malasnye....
ak malas giler nk wat asgmnt pj..pergerakan asas
bayangkan masa pilih course just tlis rbt/bm/bi
tetibe masuk degree
dimaklumkan bahwa anda guru pj...
pj sbg minor.....
huhuhu(ak amek pj..... :) )
masa nak wat asgmnt ak rase nak upload pic2 ak ngn mmbr2 dkt gym....

macham bese r....
candid time...


ok....
hari ni ak akan berperanan sebagai
witchy..(hahahaha)

tinah...
ko kena diri atas kerusi baru tinggi dary ak :))
ak sebagai pelakon..
tinah sbg jurukamera......(tinah x bape terer lagy,sbb 2 die pakai kon kecik,,,ak kan watak utama..)


pose dulu b4 mencari mangsa....




ok...j0m carek mangsa....
cpt amek penyapu..
hopefully penyapu x patah(disebabkan ak yg slim ni)



ok...ni mangsa kiter...
pakwe cameramen kiter ni
ak sumpah ko!!!!
3
2
1
bling!!!

eh...
da ilang...
terer erk magik ak...


la..die g belasah cameramen ak upenye...
pe...
kantoi trick camera kiter...

amek ko....
da kena balik ngn tinah
saya sayang awek saya (ker takut :)) )

ok r
banyak lagy pic...
bese r
hp ngn camera sentiasa ada dlm beg...
so,
pic cute dary 3 dara pingitan...
ipgm ktho rbt3 sem 2
hahaha(pnjgnye name)
eh...
da..da
g wat asgmnt sue!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nnty esok x sempat siap...

: '(


I had dream last night,
u were there, u held my hand so tight...
i though i just die...
i still remember..all the times when we are
2 gether..
those days are gone..
i am missing u so much like
desert misses the rain,
like child misses his blanket...

i just cant overcame this...
how could this happened to me??

~ hari ni genap 100 hari awak tinggalkan saya dan dunia ni...
awak pergi...kepadaNYA..
saya redha awak pergy...sy x blh lawan takdir..
tapy naper....naper secepat ni?????
lebaran saya taun ini..
tanpa awak.....
sy cube untuk jady setabah yng mungkin...

tapy x mungkin...
saya kalah dgn emosi saya sendiri...

awak...
saya doakan awak
aman disana,,semoga awak ditempatkan
kalangan org yang beriman...


sy akan cuba tempuhi hari2 yang dtg

dgn SENYUMAN....

insyaallah~..............

Monday, September 14, 2009

eh~Ni PoSt aK yNG KE 101

balik je dary gym
ak terus ngadap laptop ak....
tetibe baru r aku perasan...
post ak da 100
yang ni ke 101...(x taw naper cam bangga sgt)
:))
yeyeye
esok,lusa,tulat..
balik!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, September 13, 2009

UrE nOt A LOseR....

hehehehe...
cinta ni mmg blh wat org FRUST giler2 kan...
ahakz...
dis posT 4 my fwends....
yang ngah FRuSt..SaL..ADMIRE die da ader Boy....
ok...
ak just nk ckp ngn die~
jgn cedey2 k....bak kata ko gak bunga bukan sekuntum~
(ak phm pe ko rase) pedey wey~
pe yang ak nk ckp ngn ko,
at least..
ko bEraNi Dude...
luahkan..x mcm..... :0
so, ure not a loser...
shes the one who blind 4 not choosing u...
or maybe shes prefer to be just a friends wif u

yeye~ Da NaK RayE~

ISH3X
x sangka erk da nak raye~
ahakz....
sekejap sangat2
raye yng lepas ak rase lama sangt
raye ni
sekejap lak~
x sEmPaT nk jEjAlaN(Nak gak jejalan) :0
ye r

mcm2 ak rancang......

  1. nak g jb nak buke ngn izni
  2. nak g jb buke pose ngn lyn (kan blh skalikan..saje bg nampak bnyk)
  3. nak balik parit raja..nak buke ngn mak....
  4. nak g jalan2 bp~tiap2 hari (x r tiap2 hari..slalo gak r)cam masa foundation dulu...(bp mall ttp kol 2 pagy....)
  5. nak buke ngn member2 ak sendiri pn x sempat,ingt nk ajak g muar,mkn ikan bakar...
  6. nk g jumpa eya dkt utp.....(ni cam da jauh sgt ak nk g ni)
  7. nak buke ngn kenat,bella,fyza..sume r... :((

pe pn....kiter cume mmpu rancang kan,ketentuan 2 di tanganNYA...

SO....kpd sesaper yang dlm list 2

soryyy...k...len kali r,aku dtg lawat kamooooooo..

spesial credit to izni(jgn bz time ak dtg jb k)
seyes~sem ni manyak asgmnt woooo~

nk tgg kowang dtg bp..ish3x

ye r.....mktb kampung(teringat ak kpd some1).....

so....

selamat hary raya~

Saturday, September 12, 2009

8-10-tion



Pertama : Appreciate this award, copy it and paste in my blog..... (thx amal!!!)

1 - 5 fakta menarik tentang pemberi award.....

  • addicted warna purple
  • terlalu +ve (pemikiran),walaupun korang ckp -ve sal some1,die akan +ve gak
  • pernah kena pukul ngn ayah die sebab x nak amek gambar sijil masa tadika(ayah die pemilik tadika 2)
  • sangat teruja melihat padi
  • pendengar masalah yang setia.

2- Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima awards yang seterusya

  1. suke warne biru
  2. skang suke pink.so biru + pink
  3. suker sgt2 doraemon
  4. suke ckp....
  5. suke amek gambar
  6. pendengar yang setia..eceh~
  7. akan nanggis jika terasa sedey sangt..lantak r dktne pn..(suke nangis r)
  8. tgk lolipop,ingat aku k
  9. saya sayang family saya...muahx
  10. saya sayang kawan2 saya,tanpa mereka,ak xkan jady setabah ni.thnkz kowang..hug3x

3- Anda perlu memilih 10 penerima awards seterusnya dan describe tentang mereka

  1. aizat(casanova)
  2. izni(chomeyy,,jgn lupe mkn ubt)
  3. farah(always suport me..thnkz fara)
  4. mak cik(x jawab dose!!!)
  5. green(thnkz 4 new friendship)
  6. deqna(lovely junior)
  7. ishiko ( adik manis)
  8. norashikin rahmat ( hopefully u can view my blog)
  9. ahsfantasy24(jangan sedey taw sal kad 2)
  10. muiz(salam perkenalan)

2 je k...amal..nak bagy balik dekat ko,,tapy cam pe lak..wat 2 kali kan..

Every night,
when I'm alone,when everyone's asleep,
when silence fills my ears,
I cant help myself to thing about you..
If you could only knew,that every night,
I cry coz of missing you..

La TahZaN Ya SuHaiLA...


ERm...
sedey...nape kiter sumer mesty ada perasaan sedey..
sumer manusia normal de perasaan 2
tapy klo melampau2
normal ker?
xde srg pn yang ditakdirkan hidup untuk sedey..
just kebijaksanaan org 2 yng dpt atasi kesedihan ni...
tapi aku???
kdg2 tersungkur,xdpt nk bgn semula...
arh!!!!!!
i hate dis feeling....

Nak GaK PosT

even da lepas lame da pbs
x kire!!!
aku nak post gak..pbs lepas kau wat dekat sekolah kodiang,kampung ak(belah mama)



ni pic aku ngn kawan2 ku n anak murid ku syg..eceh~
b4 g sekolah
ary sabtu tu kami da pergy jalan2 dkt area kedah n perlis~

'
nie pic ak n amal n tinah dkt ladang tebu
dekat chuping,perlis..


nie lak dkt tepi sungai kampung aku...
huhu~
1st day aku dkt sekolah
xtaw r nak kater malu or seronok
nak tau nape
sal tok aku anta aku g sekolah
erm cam dak darjah satu dulu2 r...
hehehe
terharu + malu gak r
ye r..sume cigu tanya
tady yang mai 2 tok sapa???
ades...merah muke aku..
mama ak siap ckp..
tok ingt hng dak dajah satu pa..
keje kami dekat sekolah..
hari 1st
kena tunjuk perangai bek r kan
kami dok je dkt library..
hehehe
2nd dAY
asal nampak je makmal komputer bukak semua pakat dok dlm 2
men ms,fb,fs n bloging..heheehehe

ni r pic dkt pusat akses sekolah (puas)
makmaL komputer..

ni lak library sekolah 2,,,,
habih sumer buku citer kanak2 dkt c2 ak da baca
yang sorang je dak laki2
member dary ipgm kelantan,,,mursyidi,dak math..fuyo~

nie pic ngn pk1,pk koko(bapak qayim)

ngn lady boss!!! (guru besar)
ok r..bnyk kan pic aku
bese r
sorang satu camera...
sekolah ni cantek sangat
mmg ceria.....n besh,,,,blh men tenet puas2 :))
n ak ngn kawan2 dpt sorang member baru
syidi....cian die penat gelak ngn perangai kitowang yang masuk air
pst~ syidi da ada awek taw
(pakar nutrisi lagy 2)
name timangan die yang aku bagi ialah
NUTRISI...... :)

Thursday, September 10, 2009

aGaiN??

I Hide my tears
when i say your name,
but
the pain in my heart is still the same...
although i smile and seem carefree...
there is no one know how
i miss you.............

Monday, September 7, 2009

ReNuNgKaNLaH

Aku ada pasangan hidup sendiri....



Bila seronok, aku cari...pasanganku

Bila sedih, aku cari....Mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku

Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....Emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku

Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"

Selalu.. aku ingat pasanganku

Selalu.. Mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku

Entah bila... aku nak talipon Mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku

Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...

bolehkah kau kirim wang untuk Mak?

Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".



Berderai air mata jika kita mendengarnya........



Tapi kalau Mak sudah tiada..........

MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....







Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....

berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....

berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....

berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......

berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

MAMA...
along rase bangga sangat jady anak mama..
mama slalo ada untuk along
love u so much!!!

Monday, August 31, 2009

aLaHai....MaKTaB kU SaYaNG

isk...
da xtaw nak gtaw perasaan aku skang
MaRaH??GeRaM??
dulu my space kena blok..skang ni
FACEBOOK lak!!!!!!!
da r member ramai dekat fb....
bkn 2 je...semua r kena blok..
fs,tagged,hi5,twitter,
yang chat box ak dekat tepi ni pun kena blok gak...
so,,,
kengkawan..pasni kalo nak coment pe2
coment dekat post je k..
eeeee...
abih r life ak camni..

Friday, August 28, 2009

part tImE

sigh~
rasenye da lam x upload blog~
cuty..tapy ak bz ngn kedai mama ak
...dkt pkns bangi...
ri2 kan aku ckp nsz collection..sorry erk
tetibe lak xde tulis nama kedai
so,
sesaper yang nak g...
boleh g dekat level bawah depan baby center billion...
kedai ujung skali..
banyak baju kurung,...baju melayu pun ada gak...
so,,,
pe lagy..jom GRAB!!

Thursday, August 20, 2009

MaRi2~ dtg ramai2

erm...sabtu ni pose kan
so,
da wat persiapan....
untuk raye r...eleh jgn nk tipu
korang bulan 7 pn da ade yg anta tempah baju..:))
tapi...
sesaper yang tak tempah lagy,
silalah ke kompleks pkns bangi
mak aku ader bukak kedai dekat ruang legar bawah 2(promosi raya)
start sabtu sampai 29 ramadhan..
so,
jom2 shopping!!!!
banyak tawaran menarik..
nnty ak post item2 yng mak aku jual
name booth ak NSZ COLLECTION....

SaPe yAnG MaKaN deDaK NI!!!!!

sedang ak asyik surfing tenet di sekolah kodiang
tetibe ak tgk tinah n amal macam bz jerk
biler ak tny,drg ckp de asgmnt tah dary ne terbit
kitorang kena wat...
da r rini hari last kitorang dekt sekolah ni...
perh....
ne nak dapat bahan2 sume2...........
lec lak x payah pe2 tugasan pun
dgr citer ni dak2 maktab ak amek dekat maktab len
wei~
asal korang rajin sangat....
sape makan dedak ni (term yg digunakan untk stdnt yg rajin)
lori dedak ne X-CIDENT ni!!!!!!!!
habih dimakan dedak sumer!!!!!!!!

Wednesday, August 19, 2009

weLcOmE RaMaDhAn

its only left a few day b4 we're celebrating
ramadhan~
holly month 4 muslim...
so,
welcome ramadhan......

so..kawan2
marilah kiter sumer sama2 gunakan
peluang ini,gunakan dengan sebaiknya
tak semestinya kiter berjumpa lagy ramadhan ini tahun depan
betul x???

Tuesday, August 18, 2009

p.b.s !!!

cuty2 malaysia...
yuhu~
dis time pbs aku wat dekat kampung aku
kodiang,kedah..
dats a lot information yang aku dapat
dan yg pastinya~
banyak pic yang aku nak upload~

Wednesday, August 12, 2009

taG M.e.R.D.e.k.A

SEmpena bulan kemerdekaan nie
ak nk tag korang2 yang ada kenangan masa merdeka
terutamanya budak2 ipgm..sal
kiter kena kerah tenaga
untuk wat kje2 amal ni~

1st korang letak r bape bnyk pn pic yg krg nk
























ok....
  1. perasaan kamu semua b4 g merdeka
  2. korang dok dekat tingkat bape huh dekat putrajaya
  3. tido alas per?
  4. macamner baju yang korang dapat/
  5. ada tak kena maki ngn pak ngah?
  6. sape anak2 buah pak ngh yang paling korang ingat?
  7. pengalaman paling manis
  8. pengalaman paling pahit
  9. korang tidor dalam masid negara or dekat lua 2(masa pagy2 buta2)
  10. bus pe yang korang slalo nek dary putrajaya ke kl
  11. kalo dapat g lagy sekali nak x?
  12. baju pak ngah warna ape yang plg korang ingt
  13. prop pe yang korang plg suker!!!
  14. taun biler korang g wat persembahan & tempat
  15. sape yang perlu jawab tag ni

jawapan~

  • memula xcited~ingatkan nyanyi jerk..upe2nye kena panas ngn ujan..smpi baju dari basah smpi kering.
  • ak dok tingkat 14..atas skali..lif ramai..so nek tangga..hahaha..nk tido cepat nye sal
  • erm tilam yg nipis giler!@##!$ seb bek ak kol mama.soh bawak bantal. untuk member2 ak sumer.leps 2 semua kena soound...mak bapak x blh dtg :))
  • hahaha~baju2..ak dapat baju kebarung yang pendek..member2 ak dapat besar giler...t-shirt pn sama..ye2 je ukur masa dekat ipgm.
  • hahaha..pak ngah pernah ke puji aku???
  • ABG WAHID!!! Yuhu~
  • pengalaman manis...erm jumpe kawan lama aku....n some1..ehem2 even xde yg somethng special..ak rase 2 plg manis...(sweeT)..lagy2 ak merdeka 50 tahun.kawan2 ak semua cinta berputik di merdeka..gambar ak masuk muke depan nst wei!!
  • pengalaman pahit..aku dapat tau x-cpl ak curang!!! siot giler ko!!!!..wanie pn same~tapy pas2 die da jumpe cinta sejati..aku??kejap je..pas2 die pergy wat selama-lamanya..
  • dalam masjid..lena 2...smpi subang emas aku ilang!!(mama mArah giler)
  • metrobus xsilap..ala~kdg2 men nek jerk,,cian bus iptho..xde saper nak nek...(buruk)xde air cond..hahahaha
  • nak g..even kena marah..tapi best r(seyes wei)
  • baju die yang belang2 kaler pink n purple x silap..annoying giler..sal time2 die asyek ngamok jer...malu kena maki wei~ depan org ramai..
  • pom2 n bendera yang cam roti kirai (merah,biru,kuning)
  • 2007,50 tahun merdeka,,,malaysia ku gemilang,putrajaya
  • amalina,dekna,ayisy,izat,ahsfantasy24, mak cik n sesape r yang nak jawab..

MaLsnye NaK kEmAS bIliK

kenaPa ERK...
MAKTAB ak ni suke sangat soh kitorang kemas bilik....
even cuty 1 week jerk
penat r nk kemas
da r brg ak BnyK gIler...
huhuhuhu
heLp Me MaMa~
DA r ASGMNT bNyk gIler Nk aNtA...
KENa kEmaS BrG LaGY....
Da lama kan aku x update blog
erm..
bz sket r...eceh~ ayat poyo
padahal....
tenet kdg2 x dapat (pak cik ne tah tutup suis0
kdg2 malas(slalo gak )
ahad ri2 ak g konsert elevate
band2 yang ader matematik,pesawat,the times,pure vibration
opening oleh band matematik....
ni 1st performance dorang lua dari klang valley...
erm ak pn ada r ep drg...
yg ak nk tnjk ni
siap ader pesanan lagy...
cube tgk bawah ni


huhuhu~
kk luv u...
ahakz....


me with matematik

ak ngn kk
act band lagy pic..tapy malas nk upload
yg len dkt facebook...

Saturday, August 8, 2009

GiVe uP~

Its BeeN raInINg.....
sInCe u LeFt Me,
nOw,
Im DrOwNiNG In ThE FLooD
U sEe IvE BeEn a
FiGhTeR....
bUt wItHoUt YoU
I'M ToTaLLy gIvE UP

Thursday, August 6, 2009

Ure mY sOuL


I MISS YOU...
when something really good is happening because..
ure the 1 i want 2 share it...
I MISS YOU...
when something trouble me because...
ure the 1 who understands me well
I MISS YOU......
when i laugh and cry..
because......
ure the 1 makes the laughter grow
and
the tears disappear.....
i dont know how many nights
i have 2 cry...
everyday
i walk with everyone
but yet
so alone inside


Wednesday, August 5, 2009

2 mOnTH i'm empty without SoUL

2 bln..maSa TErLalu cepat berlalu...
macam baru smlm kiter men2 sama2 masa kecik2
SkANg nIe...
haNyA tInGgaL SaYa sOrAng je......
in mY MInD..i aLwayS rEmembER u Said 2 me...
When I mIsS yOU...
juST LoOK aT the Spaces
bETweEN mY FiNgERS
anD ReMembeR
tHats WHERe yOUrS
fIT PerFecTLy.........
yeah...i can smiling in front everybody....
just 2 pretend that im ok......
but deeply in my heart..
i feel empty...living without u.......
the thingS thAt iM aLwayS DO wHeN Im
Miss U....
IdOnT hV 2 Go far....
I jUsT LooK iN mY HeArt...
because That wHeRE i CaN
FInd U.......
uRe aLWaYs in mY heArt....
NeWAY...
2 DaY iS New yeAR 4 Me N aLL mUsLimS
im hOpINg That I cAn
SuRVIVE anD SmILinG in FuTUre...
insYAALLAH....

Monday, August 3, 2009

EaCh PaSSinG DaY

i kNoW NotHIng LaSt 4 evER..
BuT EvErY sMiLe AnD TEars
we ShaRe...
CoNviNCes Me ThAT yOU & Me
wILL LaST 4 eva...
dEeP iN mY HeaRt...
my LoVe fOR YOu
grOwS WiTH EvErY
PasSinG DaY.....

MiSs You

I miss YOu MoSt
when I'm Sad
I miSs You
WhEn I'm LoNeLy,
BuT mOSt Of aLL....
I MisS yOu WhEn I'm HaPpY....

Saturday, August 1, 2009

KeTaWa saMa2..nngs???

kenapa??
susah sangat ker...
biler senang semua ada disisi
tapy...
biler kiter nanggis,tersungkur,
sape yang ader..
kenapa....
kebahagian 2 kan milik semua org
naper x sumer yang dapat.....
kenapa??

B0SaN ba~



eeee
bosannye...nak kua balik2 bp mall,summit,care4
2 je r
member2 sumer cuty sebab u drg kena ttp H1N1
AK NK CUTY GAK
at least blh g jalan2
bnyk tmpt
pe r nk wat.....
tetibe lak adik sepupu ak blh gatal tangan anta pic ni
sakitnye aty.....
da r sedap~ TERLIUR ak....
waaaaaaaaaa :'( (even niat die nk tunjuk kehebatan die amek pic)
ak ttp sedey~
dekat sini ne ader...
plg besh pn COOL BLOG..
erm bosannye weekend~

Friday, July 31, 2009

JoYaH Da Maty~

kalo tinah nye ikan name
lalo n lola (eee..kalo blh ak xnk sebut)
name hamster kak azai lak
joyah n tocang..
smlm b4 latihan kebakaran ak g bilik kak azai..
tgk joyah n tocang..time 2 nampak joyah cm da sakit..

balik dary kelas tady ada org coll ak..
eh~ sape nie :p
la~kak azai rupenye....
tetibe die nanggis..rupe2 nye joyah dah maty
die pgl ak g blok die..
ak g tgk die dkt ampaian...nk tanam joyah..
da r soh ak rakam(hampeh tol~)
yang tak tahan 2..blh lak die korek lubang pakai batang mop yang da patah
(da r curik dak cina depan bilik die punye)

so..ak teman r die tanam joyah..
ni la kubur joyah..
akak~ jgn nngs k..nnty zailan beli baru untuk akak
papa kan sayang mama


kubur joyah ni die letak dekat ngn ampaian yang kak azai sidai baju die..

HaHa~... pelajar harapan~


hahaha~
ni la bag yang ak baru beli sampai turun assembly (nunjuk nye sal)
senang~ semua kaler ader....
senang nak matching ngn baju kurung or t-shirt..
patung 2 lak name die balqish~

masa khsr pg tady (kajian kurikulum kem.hidup sek.rendah)
ak memberikan seluruh komitmen aku kpd subjek ni :0
abih kelas..ni la hasil nota aku...

tada~



ni la hasil ak~

kajian kurikulum nursuhaila zaini (nsmz)
hahahahaha~



  1. doraemon... ak kan suka doraemon...ak ni macam doraemon cume ak ni doraemon yang tinggi..hahahahaha~
  2. mata aku sepet,gigi depan jarang skit (nk pakai benda ikat gigi 2 abg sepupu aku x bagy)...sewel..hahahaha...ak ni kn suker merapu sket..(banyak kot)
  3. ak lukis gambar balqish..xtau r same ke tak (ak x pandai lukis k)..rambut ak nipis..(rambut patung 2 kan sket) tapy hair stylish ak xpndi ckp melayu..die ckp rambut ak kosong...erm..tinah lak die cakap rambut banyak...isk3..(tala betul ooo)
  4. suke nangis..hehehe..even ak ni suker merapu n gelak dpn kawan2 ceria terlebey ,tapy ak suke nngs..(dpn kwn2 ak)..tapy ak ni sedey time 2 je...pas2..ok balik..so,bgy ak nngs 2 blh ilangkan stress ak..
  5. name aku nursuhaila,ada yg pggl suhaila,lala,lola,shella,ila..nur je xde org pnh pggl..kasih 2 hanya arwah n kak ann je yang pggl..
  6. aku suker warna biru..tapy skang muler minat kaler pink..so ak suker 2 kaler ni...tady nak pakai pen pink..tapy xde..kai r warne merah..
  7. LoLIpOp...my SyMbOL..always happy...never give up...my life is colourfull.even sweet,sour,bitter or etc..i ll try 2 overcome it..

so,,,

2 r kajian kurikulum nsmz...hahaha~ak da bosan kelas 3 jam..(budget xde kls)

Wednesday, July 29, 2009

MaMa~ kaki BabY sakit~

huhuhu :' (
ni la akibatnya kalo men tak ingat dunia...
tady mase practice permainan kanak2
ak men tuju tin...ngh syok2 men
kaki ak terlanggar kerusi dekt gym...
sakt giler~ bengkak kaki aku..nk jln pn da x btl
da jady cam si capik da....
balik 2 aku coll mama
'mama...kaki adik(kalo dlm msg or hp mmg ak bahasakan aku ni adik) sakit...'
'nape ngn kaki sayang?'...
'tady adik langgar kerusi dekat gym,kena dekat tulang kaki..'
'alalala..ciannye baby mama ni.da2 jgn ngs k..nnty ok r 2' (lagy cam ujan lebat ak nngs)
mama...along rinduuu ngn mama...
balik 2..naseb bek ikin ngn amal tlg bandagekan kaki aku
thnkz korang....
kaki cepat r sembuh~
nak men netball sabtu ni~
eee..da r x cantek,kaki lak sakit..da macam pe da~
hahahahahaha~

Monday, July 27, 2009

Da BeSar Erk..aNk Bpg Nie~

hehehe
diam x diam da 2 taun kiter sume dkt iptho kan~
nangis,gurau,ketawa..semua sama2
even kena akta 174 masa sem 1 pn
satu batch kena~

mmg unite r..smpi spot soklan ipti bagy mase sem 1 pn xnk caye
unite nye pasal..

nie pic mule2 masuk maktab
naim,tinah,aku,merang,pria...


yang nie lak sem 1~
sumer pic...merdeka, n exam
merdeka kenangan plg manis..
even penat n kena maki n aku putus cinta...
yg pntg enjoy..merdeka yang ke 50 tahun tuuuuuuuu...


yang ni lak masa sem 2
pic mase bas rosak
mase g pantai punggur,gunung ledang x blh post r...hehehe


ni lak sem 3 foundation
jamuan raya ngn lec k.h
Last FounDation~
ahakz... :0




ni sem 1 degree..naseb bek pas~
ngn baju bengkel warne purple~
smpi ader yng cakap sakit mata tgk...
ala~drg jeles sal kaler bj bengkel drg x chantek (ipti)
pic g genting pn xblh post gak...


yg ni terbaru~
sem 2....gmbr g jb pn ader
sem ni bnyk btl dugaan,untuk aku..org yang tersayang pergi wat selama2nya
tapy..
aku jugak dapat kawan yang sejaty,sentiasa ader disisi aku..
thnkz sumer
aku sayang korang..
korang yang bnyk suport aku....
nak post gak name2 dorang...
tinah,amal,ikin,wani,farah,tikah,gule2
thnkz 4 lovely friendship...

Followers