PapAn iTam

cinta itu memang indah...
cinta adalah segala-galanya
tapi cinta pada ibu bapa dan pencipta
itu lebih indah....

Tuesday, June 30, 2009

MaCam X PeNaH mAkaN

HaRi Ni KeLaS X fuLL..
Just PeRtaNIaN dAry KoL 9am-1 pm
lame KaN..
SO mEMuLA kaMI keNa keMas nursery
dA story begins....



masa ni lec ada lagy
so pure2 sapu sampah( mmg ak wat k)
masa ngh kemas kitorang jumpe anak ular sawa...
tapy tuan hj.yahya da bunuh(ure my hero)


eh!! tinah ni ne leh makan wei~

biler lec takde..
tada~



wei!!!
rambutan 2 aku nye wei~
nak gak!!! :0
macam x pnh makan kn

la...
p.K.O
pun panjat pokok rambutan~

pose jap ye





tu ats tue ada lagy( sape r 2 kan) :))



3 dara pingitan~

ni la yang kami dapat~
da bahagi ngn dak laki

hensem r konon...
hehehe
b4 lec tinggalkan kami
die pesan kemas nursery..
kami kemas~ tetibe...dak laki panggil..( da abh kemas da)
dorang ngh amek rambutan
pe lagy join r
pas2 bile lec dtg balik kami pure2 tiada pe yang berlaku
pas2 kitorAng semai lak biji benih kami..
tapy time refleksi di akhir kuliah
wakil kump aku tinah,mintak halal dekat lec (sal rambutan 2)
act,bkn nak sangat mkn...
tapy seronok je lebey
mmg fun sgt...
kalo camni tiap2 sem ader pertanian pun xpe
hehehehe:0
guys..
ak btl2 hepy rini..
thankz ~





Friday, June 26, 2009

NaK Wat Pe erk



erm..
hary ni da 26hb..
agy baper ary lagy
1hb..bdk2 iptho sume ngh countdown
sal elaun masuk..hehehehe (termasuk ak)
ok..kalo elaun masuk kiter sumer akan ckp..wei..klo dapat elaun ko nk wtper
ader yg ckp ak nk beli hp(ala yng plg latest r)
ader juge yng ckp nk beli baju,jeans..pe2 je r
kete je xde..
sal elaun kiter bkn cam elaun utp wei~
ader juge yg t'pkir nk bayar utang :))
siap yg da plan da nak g genting( ipti pun sama)
tapy..
yang paling aku x tahan r..
ade sorang bdk ni..
dia siap cakap nak simpan duet..
erm..haram..
ckp je lebey..
nak taw saper dak 2...aku r :0
so,skang ni aku nak budget btl2 duet aku k
ak xnk cite2 tinggi..tady ade org asb dtg iptho,
so,
aku simpan 5o je sal duet xbnyk..(elaun x kua lagy)
kalo kua pun blm tentu boleh simpan lebey..hehehehe
so,
orait r kan..aku da nyimpan..hehehehe
so..skang..korang nak wtpe???
gule2??(cian dia esok cuty die ader kelas)

pic kenduri cukur jambul darish

cuty yang lepas
kak peah n family ader wat kenduri cukur jambul
untuk anak die yang ke2
mohamad edzmeer darish
ni la pic2 masa kenduri 2



hero of the day


bersama mummy yang terchayunk



ngan daddy cool...


wif sister~myra..


dak kechik ni nak gak amek gambar...
tapy gambar ni mmg chantek :0

bersama family~

erm..ni la pic2 yang sempat
aku upload
happy kan family ni..
so
kalo jeles pe lagy..
kawen r
heheehehehe...
sape yang takut posting jauh
mak amal pesan kawen masa sem 7
hehehe...lambat lagy r wei...(untuk amal)




Wednesday, June 24, 2009

HOw ComE yOU..


korang tak tau pe2
dan korang takkan paham
smpi aty kan wei..
korang cakap aku x macam sedey..atas pe yang jady
ok
kalo aku senyum..org kate aku hepy sangat
tak mcm sedey..
kalo aku sedey..org kate aku x redha ngn ape yang jady
korang nak aku wtpe
korang tau ke yang aku sengsara..
haty aku tak sape taw
jangan kater korang paham aku
the truth is korang x tau pe2
aku x ksh kalo org len ckp
tapy...
nape mesty kengkawan aku yng ckp aku mcm2
aku try hepy
tapy krg pikir len
krg r semangat aku nak hadapi sume ni..
sampai aty korang...
aku mmg btl2 rase kehilangan..
org yang disayangi dan kwn aku sendiry
betul kata org..kwn biler ketawa ramai,
biler aku nanggis
sume lari
thankz kekawan

Tuesday, June 23, 2009

seLAMat HaRY jaDy MyRa

semalam 22.06 hary jady myra...
sowie myra cik cu luper sangat2...
besday myra yang ke 2 tahun..
owh..kamu makin besar..cik cu makin tue..hehehehe


comel kan dak nie..
nie masa die 1 tahun (2008)
name die nornassofea elmyra bt mohd.nazyreen ( x pasty ejaan k)
nie gambar die dkt bilik tv dekat hostel

nie pic die masa die tdo dekat bilik aku..
pas penat men ngn doraemon2 aku..


nie lak dekat bp mall ngn cik da,n cik tina..

she's now 2 years old!!
pic terbaru die
baru sangat ptg tady..hehehee


pic nie petang tady mase aku jalan2 ngn myra
dekat kawasan iptho




bila aku bawak die jalan2..at least aku hepy r sket..

ok..
sape myra ni kan.
die cucu mak cik cafe kitorang
mak cik ni kitorang panggil mak
aku kire rapat n aku gak dikira anak mak nie..
myra nie cucu die,anak kak peah(anak 1st mak)

aku ni mmg suker sangat2 budak2
so myra nie
slalo aku jaga gak biler xde kelas
aku amek die
bawak nek bilik,men ngn die
mandikan n tdo pun dekat bilik aku

so aku ni blh dikatakan baby sista 4 myra...
or BIBIK.. so, i now hv tallent 2 be bibik
hehehehehe.. satu lagy bakat terpendam aku
skang nie
myra da ader bibik r.. :(
hepy besday myra..
cik cu chayunk myra... :0
myra ni gak yang slalo wat aku rase hepy biler
time aku sedey

Monday, June 22, 2009

musim buah-buahan

ok~ nie aku nak tunjukkan kawasan sekeliling umah aku..
mungin tak sehebat dekat cheras or jb
tapi aku hepy as long ada tempat berteduh
so..kebetulan aku balik ri2 musim buah dekat umah


nie la umah saya

nie bkn buah.aku tak pasti die ni kump pe
ni la jering..erm aku xsuker benda ni


ni lak abang rambutan.
pulasan

nie pokok manggis..buah kesukaan aku


nie la rebung..

actually,banyak lagy gambar
dekat umah aku ader langsat,
belimbing,nanas n pokok rambutan
tapy aku just tunjuk sket jer..

masa cuty ri2 sume aku makn
kecuali manggis..sebab kera curik...
da r buah febret aku..
makan r jering ker..
ni g amek manggis lak
kalo tak dulu,
aku siap boleh bawak balik bp lagy buah manggis
satu beg besar yang tarik 2
bawak nek bus je
hehehe
ingat balik..klaka la lak

erm ni la kawasan umah aku..
nie kampung ayah aku.
dekat jenderam hulu,dengkil dekat2 ngn sepang

so..
saper kater dok kampung or sepang tak besh??
erm banyak kelebihannya taw..
hehehe..
ok len kali aku tunjuk pic
kampung mama aku lak

SePi..


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
Walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban di hidupkuBiarkan saja biar saja
Hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap kuberdiri

Oh! ada saatnya kubicara
Bila hatiku t'lah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Oh! sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Sunday, June 21, 2009

LoST~



I'm sorry for blaming you...
4 everythng i just couldn't do..and
i hurt myself by hurting u....
there's nothing i can do to hear your voice again....
sometimes...
i want to call u,
but i know u won't be there...

its hard 2 say
goodbye
when I'm still LoVE u

selamat hary bapa~

ayah..papa..daddy..baba..aby..abah
ne satu panggilan yang krg panggl untk ayah korang
tak kira pe pun pnggln yang korang panggil..

macam ak,ak pnggl ayah..
masa kecik2 dulu aku panggil baba
sal aku tak pandai sebut papa
so, skang biler aku nak ngada2 or mntk somethng ak akn panggl
baba~

erm..
pagi tady b4 aku balik ak salam wish ayah father's day~
dis year mmg tak de pe2 adiah or kad yang aku wat
mcm b4 dis

tapy tah naper aku rase sebak sangat
mungkin ini hari bapa yang paling bermakana wat ak..

tiap2 ary aku teman ayah g dressing,(cuci luka ayah)
sian ayah...skang ni makan pun banyak pantang..

dulu ayah kai kerusi roda, tapy skang alhamdulillah da boleh jalan da
skang ni ayah just dok umah.da tak boleh keje cam dulu lagy..

ayah..
along tau ayah serba salah ngn kitorang
ayah tak dapat bagy kotorang kesenangan mcm dulu.
tapy kitorg tak kisah yah..
sebab kitorang tak pernAH rase susah..
sebab kami sumer ader ayah yang sayangkan kami..
dan ayah banyak bekorban untuk kami..
selamat hari bapa... ayah

ayah..along doakan ayah cepat sembuh k.

Saturday, June 20, 2009

arhhh..hepy or sad??

erm..
2morrow will be last day for oliday..
hepy or sad??
cannot verify..rite

dalam waktu cuti ni mcm2 yang jady dekat aku
sampai aku da tak de mood nak tulis blog
semalam genap 2 minggu awak tinggalkan saya

at last...saya update gak blog nie
erm... yang idup pasti maty, yang idup teruskan idup rite..
kalo la ia senang seperti yang di ungkapkan ..
i wish........
neway thankz k kepada kawan2 yng bnyk bgy semangat dekat aku
tanpa korang sume aku tak sekuat nie

Followers