PapAn iTam

cinta itu memang indah...
cinta adalah segala-galanya
tapi cinta pada ibu bapa dan pencipta
itu lebih indah....

Monday, November 15, 2010

150 juta kali

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"
"Saya kenal sayang saya..."


Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua...

Tuesday, November 9, 2010

adOi..suhaila..

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku
Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi


naper ni....exam tadi leh wat kan sue...
tapi xtaw r naper biler bangun dari tdo( hahaha..kantoi2 pas blk exam tdo)
rase teringat sgt2..seyes sgt2
sedey sgt.....kenapa ni...
suhaila...
da setaun lebey kan...tapi kenapa ni...

if i can back to past....
kaseh nak gtaw yg kaseh syg dkt b...
kaseh rindu dkt b.....
kaseh xkisah kalo nak pakai semua warna pink even kaseh xsuka pink..tp sbb b suker..kaseh xkesah..

tapi
semua tu mustahilkan....
kaseh da janji xnak sedey2 da..
tapi kadang2
entah la...

al-fatihah b..semoga b tenang disana

Saturday, October 23, 2010

21...hilang da angka 0

epy besday to me..
epy besday to to me
epy besday to me

hahaha
xde org nk nyanyikan
bia ak yg nyanyi k...

21 da umur aku
makin bnyk tanggungjawab yg ptt aku pikul
hehe....

terharu sgt
rmi kawan2 yang wish dkt fb
rase epy

even org yg tersyg xdsampingku...



Wednesday, October 20, 2010

untidy giler

sigh
entah la
lately rase messy sgt2..untidy
sumer benda la tak kena
ahakz...
even aku ni mmg xbaper nak tidy kan
hahaha
tapi ni lagy teruk
adoi....
exam xlama lagy lak....
ades.....
adakah ini tanda2
3 hari lagy...
bakal menjejakkan kaki ke alam
21
hahaha
21 wey....
da banyak umur tooooo...
mkn besar tanggungjawab......
(eceh padahal nk bg taw bday xlama lagy)

tapi...seyes...
mmg untidy..
plz sue...
matured sket

Thursday, September 23, 2010

x sangke....

Smpi aty ko kan
kalo x kantoi....ak xtaw pe ko wat kan
aku bagy ko guna..
ko slh gunakan kepercayaan aku kan....
smpi aku sendiri yang kena

ko too ak da anggap kawan baik aku....
aku ingt ko pn pikir macam tooo
da kantoi pn ko xnak ngaku lagi


sampi aty ko kan
ko taw cmne aku syg die
da tiga taun ...
ko ingt kejap ke

Wednesday, September 22, 2010

raya di kedah

raya kali ni
kitorg dapat sorang lagy sepupu

ku nur ain najihah...
ain...comelnye die....


ni lak anak buah aku yg musyuk
alya irdina...
da pndi jalan da die...


hurm..
pic dkt kedah xbnyk sal
hp xok time tooo


gambar dkt nat kodiang

ika,ayah n nana...

me n nana




pose b4 g beraya....

kami dkt kedah smpi raya ke 3 jer
pastu balik selangor....
taun ni sunyi sket
sbb kakak sepupu aku balik kpmg hubby die
to besh mlm raya wat bbq..
yummy~

Tuesday, September 21, 2010

alhamdulillah....


hehehe...
sempat pose lagy masa jual baju
lupe lak tu nak bukak porch bag
hahahahaha...sengal~

masa pose ritooo

mama ada bukak booth jual baju raya dky pkns bangi

alhamdulillah....

usaha ayah yang jaga tiap2 hary

mama yg balik keja terus jaga kedai..

ira even baru umur 10 taun sgp tlg mama

aku yg balik dry pbs trs jaga kedai n

nana n ika yang bantu waktu cuty sem

kami dapat duet lebih sket untuk balik kmpg....

thankz kpd customer yg dtg....

even untung kami tak sehebat org lain...

yg penting

walaupun sedikit..kami epy....

semoga rezeki kami sekeluarga bertambah murah

amin....


Saturday, August 21, 2010

BaRnEy

hurm...
dulu time tecik2 suker barney selain memon....

dulu...masa kecik2 ngh giler2 doraemon
slalo arap de pintu sesuker aty la..sumer alat la yang best
even smpi skng aku arap de roty yang boleh tekap dekat buku
so kiter ingt sume benda dalam buku tu....
hehehehe

kalo barney lak
aku nak die besar...
bajet nyanyi lagu tu die boleh besar la...
pulun nyanyi..tp xbesar2
hehehe..suhaila...suhaila...





I love you, you love me.
We are a happy family.
With a great big hug and a kiss from me to you.
Won't you say you love me too.

hurm...besh nye la zaman budak2 dulu kan...

Friday, August 20, 2010

MaKaN ....MaNgAn...





kuci-meh sini abg suap meh...
pom2-ala bang...malu la org tgk..hahahaha


merang...smpi senduk pun jadi erk
jidu- jap ye..tiup dulu bagi sejuk




'pas makan
tukar2 adiah...


rokiah bagy puye
hehehe...buku-lelaki unggul...


aku bagy kuci...
boleh pki raye wei~



naim bagy aku adiah
jam memon!!!


ada n elly..

bowlingaholic

pic dary camera pria
b4 buke
men bowling ramai~







gambar ni cantek ooo~







pic satoo kelas
rbt 3





















credit to pria
4 da picha~
wee......

Wednesday, August 18, 2010

Buke pOsE RBT3

huhuhu
ary ke 7 pose.. 17/8/10 kami semua bebuke bersama2
satoo kelas rbt3
event b4 buke- men bowling di bp mall..ahakz~
makan steamboat di asam manis
ni gambar2 dary camera hp
dary camera pria yang mahal too.xamek lagy erk...





ok....
even seminggu pose..
pipi saya masih lagy tembam...(pak long yang sering mengingatkan saya)




pic menunggu zarul bersiap bagaikan anak dara~b4 g bp mall
thankz bagy kami tumpang kereta....
annoying sungguh pic ni...
xtaw pe motif pose ni~ da r tudung ni boikot saya...
sian korang terpakse layan...
abaikan k...


suker pic ni~
even mukeer half
time ni tudung cantek~
tinah~ len kali tngn angkat tinggi


uish~
sape ni..hahahaha
ni la k.o kelas kami
be mie~ my partner 4 bowling
encem kan...single lagy kot
saper minat sila2 la isi borang yer


hehehe
abaikan markah yang sangt teruk too
memule proud giler sal dapat skor
pastu asyek g longkang jer...
cian mie..aku eja name die mx
naseb bek die x marah...



hehehe
makan time~berbuka steam boat di asam manis...


tgk tooo..adoi..smpi jug di rembatnye
arh..


rokiah tak nampak....


dis much better...



tinah nak makn mater sayer
tolong!!!!!!


mie n syafiq...
berasap-asap meja korang
yang klaka too..tetibe gas dapur ni abih
korang makan gas erk..hahahahaha


last pose...macam besa
gambar saya paling banyak
weee~

Sunday, August 15, 2010

biler kami jadi model

ni la pic2 yang di ambil semasa blaja edu 3105...
da ala2 photo shoot lorh



hehehe
kena tunjuk dulu muka tuan punye blog
























aku paling suker gambar ni



gambar yang ni lak
aku yang shoot sendiri..





gadis2 rbt3

hurm~
no komen.....

besh kan...kitorg tangkap2 gambar je time kls en zel...

Followers